צמיגי מישלין

צמיגי מישלין: 2 האחים ששינו את העולם

הצמיג הפניאומאטי הומצא על ידי ויליאם תומפסון בשנת 1845. שמונה שנים מאוחר יותר נולד אנדרה מישלן, וכעבור שש שנים נוספות הגיח לאוויר העולם אחיו הצעיר, אדוארד – כושר ההמצאה ויכולות השיווק של שני האחים חוללו מהפכה בתחום הרכב ובפרט הביאו לנו את צמיגי מישלין, שמהווים מאז שלהי המאה ה- 19 ועד ימינו אנו שם נרדף לאיכות ללא פשרות וחדשנות מרשימה.

הרומן של אדוארד ואנדרה מישלין עם עולם הצמיגים החל במקרה (אם כי שיגידו כי זה היה ייעודם מלכתחילה והגורל הוא זה שיצר את המקרה): השניים, שגרו בקלרמון פראן שבלב צרפת, היו בעלי מפעל לייצור ועיבוד גומי. יום אחד דפק על דלתם רוכב אופניים שאתרע מזלו ובאחד מצמיגי האופניים שלו אירע פנצ'ר. באותם ימים, לאחר שג'ון דנלופ רשם את הפטנט על הצמיג הפניאומאטי והחלו להשתמש בו לאופניים, תיקון פנצ'ר ארך לא פחות משלוש שעות, ולאחר מכן היה על הרוכב להמתין לילה שלם עד שהדבק יתייבש. בנוסף, כפי שגילה אדוארד על בשרו לאחר שתיקן את אופניו של אותו רוכב, לפעמים כבר במהלך נסיעת המבחן שלאחר התיקון הצמיג היה מתפרק מחישוק האופן…

צמד האחים החליט לפתור את הבעיה ואת מצוקתם של רוכבי האופניים, וב- 1891 הציגו לעולם את צמיגי מישלין הראשונים, צמיגים פניאומאטיים שאינם דבוקים לחישוק ועל כן ניתן להסיר אותם בקלות ולחבר אותם בקלות, כך שגם במקרה של פנצ'ר אין צורך להשבית את האופניים לזמן רב. כמו המצאות רבות, גם צמיגי מישלין נתקלו בתחילת דרכם בחשדנות, אולם אנדרה – שהיה בעל כושר המצאה מרשים לא רק מבחינה טכנית אלא גם מבחינה שיווקית – יזם מרוץ אופניים בין קלרמון פראן לפאריז ופיזר לאורך המסלול מסמרים. האופניים שצוידו בצמיגי מישלין תוקנו חיש קל, העיתונים התפעלו – וההמונים החלו לרכוש את הצמיגים החדשניים.

במקביל החלה מישלין לייצר צמיגים גם למכוניות והבריקה גם בתחום הפרסומי עם כרזות שנתלו במוסכים רבים ומשכו תשומת לב רבה. החברה החלה לצמוח ולהתרחב, וגם לשנות את עולם הצמיגים והנהיגה – בשנת 1946 הציגה מישלין פיתוח חדש, שכמו הצמיגים הניתנים לתיקון בקלות של צמד האחים בשלהי המאה ה-19, הפכו עד מהרה לסטנדרט: הכוונה היא לצמיג רדיאלי, שבזכות מבנה חדשני גם אפשר נסיעה במהירויות גבוהות יותר, גם תרם לנוחות הנסיעה, גם נשחק פחות וגם הוביל לצריכת דלק נמוכה יותר.

המהפכה נמשכת גם במאה ה- 21, כשאם בראשית הדרך הייחוד של צמיגי מישלין היה היכולת לתקן פנצ'רים בקלות ובמהירות, הרי שהחידוש האחרון – Pax System שמו – מאפשר נסיעה עם פנצ'ר למרחק של 200 ק"מ ובמהירות של 80 קמ"ש, מבלי שהנהג ירגיש כלל שינוי.

החדשנות הפכה את צמיגי מישלין למבוקשים בכל העולם ואת החברה לאחת משתי המובילות בענף (יחד עם ברידג'סטון), כשבשנת 2012, לדוגמה, העסיקה החברה ברחבי העולם למעלה מ- 110,000 עובדים והרווחים שלה חצו את רף ה- 1.5 מיליארד יורו.

5/5 - (1 vote)