תקלה ברכב, מכל סוג שהוא, היא אף פעם לא חוויה נעימה. כשאנחנו בדרך לעבודה מן הסתם לא נרצה להתעכב שלא לצורך ולאחר לעבודה, בדרך הביתה מהקניות האוכל שקנינו עלול להתקלקל ובאופן כללי כשאנחנו נכנסים למכונית הציפייה שלנו היא שנגיע ליעד במהירות וללא בעיות. במיוחד זהו המצב כשאנחנו יוצאים לטיול – שהרי אף אחד לא רוצה להיתקע הרחק מהבית ולפעמים גם רחוק מכבישים או ממקורות עזרה. בהתאם מומלץ בחום להכין את הרכב היטב לקראת כל יציאה לטיול.

ציוד בטיחות

מרכיב חיוני במיוחד לקראת נסיעה לטיולים הוא ציוד הבטיחות התקני – משולש אזהרה, ג'ק (כדאי לוודא שהוא תקין ועובד היטב), מפתח גלגלים, גלגל רזרבי (שגם את תקינותו כדאי לוודא) ואפוד זוהר כנדרש בחוק וגם למען שלומכם אם תצטרכו לצאת מהרכב מסיבה כזו או אחרת. בנוסף כדאי לקחת אתכם פנס, כדי שאם חלילה תהיה תקלה בשעות החשיכה תוכלו להיעזר בו, ולהצטייד גם בכבלים להתנעה על כל מקרה. ערכת עזרה ראשונה – בתקווה שלא יידרש בה שימוש – מומלצת אף היא.

כמו כן יש לשמור במקום בולט את פרטי יצירת הקשר עם חברת הביטוח/ חברת שירותי הדרך, למקרה שתזדקקו לעזרתן. מספר בקבוקי מים (בהתאם למספר הנפשות שיוצאות לטיול) חיוניים גם הם.

בדיקת מערכות הרכב השונות

כשיוצאים לטיול ישנה מן הסתם ציפייה להנאה ולחוויות חיוביות מאוד. כדי שניתן יהיה לממש את הציפיות במלואן, כדאי לבדוק את כלל מערכות הרכב כדי לצמצם את הסיכון לתקלה באמצע הטיול. בפרט כדאי לבחון את החיבורים של המצבר, את הבלמים ואת הנוזלים השונים (שמן מנוע, נוזל בלמים, נוזל הגה, נוזל גיר, נוזל קירור, נוזל שמשות). במידת הצורך אפשר להיעזר בספר הרכב כדי להבין איפה נמצא כל דבר, או לחילופין להגיע למוסך מוסמך לצורך בדיקה מקצועית, שתכלול גם את המערכות החשמליות, מערכת ההיגוי, המיזוג (שהרי גם כשאנחנו יוצאים לטייל אנחנו רוצים ליהנות מטמפרטורה אידיאלית במכונית) ועוד. המהדרין יבצעו גם כיוון מנוע, כך שהוא יעניק לרכב שלכם מקסימום כוח במינימום צריכת דלק.

למלא אוויר בצמיגים

הקפדה על לחץ אוויר תקין בכל צמיגי הרכב, בהתאם להנחיות היצרן, נדרשת באופן שוטף ולא רק לקראת יציאה לטיול – אבל כשאתם עומדים לגמוא קילומטרים רבים כדאי במיוחד למלא אוויר. צמיגים שאינם מנופחים כראוי לא מאפשרים אחיזת כביש מיטבית, גורמים לצריכת דלק גבוהה מהדרוש ובנוסף נשחקים מהר יותר. מילוי האוויר צריך להתבצע כשהצמיג קר, כלומר בתחילת הטיול ולא לאחר שכבר נסעתם פרק זמן משמעותי.

המלצה חשובה נוספת לגבי צמיגי הרכב היא לבחון שאין בהם פגמים (עיוותים בדופן, סדקים, קרעים וכו'), ושעומק החריצים הוא לפחות 2.5 מ"מ. צמיגים פגומים או שחוקים מגבירים את הסיכון לפנצ'ר באמצע הטיול – ולעוגמת נפש משמעותית, גם בגלל חוסר היכולת להוציא לפועל את התוכניות וגם בגלל הטרחה הכרוכה בהחלפת הצמיג (שלא לדבר כמובן על הסכנה שלה תיחשפו אם יתרחש פנצ'ר תוך כדי שאתם נעים במהירות).

ריקון תא המטען מחפצים מיותרים

תא מטען עמוס יתר על המידה מקשה על מציאת הפריטים הנחוצים ובנוסף מגדיל את צריכת הדלק שלא לצורך. באופן כללי כדאי לוודא שיש בו רק את מה שבאמת עשוי להידרש לכם, ובפרט כך הדבר לקראת טיול ארוך שמטבעו כרוך בצריכת דלק משמעותית יחסית.

ציוד לרכב שטח

ישראלים רבים מצוידים ברכב שטח, שמאפשר כמובן טיולים בלב ליבו של הטבע עם המכונית וחוויות שמעוררות התרגשות אמיתית. המאפיינים הייחודיים של רכבי ה-4 על 4, והעובדה שהטיול כולל גם נסיעה בוואדיות, גאיות, נחלים, שטחים בוציים, אזורים חוליים וכו', מחייבים הצטיידות מיוחדת. בפרט חשוב מאוד ציוד החילוץ, כדי שאם מסיבה כזו או אחרת הרכב שלכם נתקע, תוכלו לחלץ אותו ולהמשיך בטיול. ציוד זה כולל שאקלים (לכל הפחות ארבעה), רצועות (לפחות שתיים, כשאחת מהן היא באורך של 6 מטרים או יותר והשנייה היא באורך של כ-3 מטרים), את חפירה, קרש עבה, פנס ראש, ארגז כלי עבודה בסיסיים, שמנים שעשויים להיות חיוניים, איזולירבנד ואזיקונים.

אמצעים שונים כדי שגם השהות ברכב תהיה כיפית

אחרי שמסיימים להכין את הרכב לנסיעה לטיול, מומלץ לדאוג גם לנוסעים. לפעמים הדרך אל מסלול הטיול ארוכה והנסיעה נמשכת שעות רבות, וכדאי לוודא שאף אחד ואף אחת לא ישתעממו. אמנם בעידן הדיגיטלי לכולם יש סמארטפונים, טאבלטים וכו', אבל אפשר לגוון ולמשל לתכנן משחקים כיפיים בהתאם להעדפות הנוסעים ולגילאים שלהם.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך:
איך להכין את הרכב לנהיגה בחורף
הכנת רכב שטח לקראת טיול

Rate this post