השוואת מחירים היא תמיד מדיניות נבונה, ובפרט כשמדובר במוצר שאינו זול כמו צמיגים לרכב שטח. במקביל חשוב לזכור שלצמיגי רכב 4 על 4 תפקיד קריטי הן בביצועים שלו והן ביכולת שלו לספק בטיחות מרבית למי שנמצא בו בכל תוואי שטח ובכל מצב, כך שלא רק המחיר הוא פקטור בבחירת הצמיגים אלא גם איכותם.

בפרט מומלץ למקד את אותה השוואת מחירי צמיגים לרכבי השטח במוצרים של יצרניות הצמיגים המובילות בעולם כיום.

מה עוד חשוב לבחון במסגרת השוואת צמיגים לרכב 4X4?

כשמבצעים השוואת מחירי צמיגים לרכבי שטח חשוב כאמור לקחת בחשבון לא רק את תג המחיר של כל צמיג, אלא מרכיבים נוספים.

הפרמטר העיקרי הרלוונטי הוא סוג הצמיג. ישנם שלושה סוגי צמיגים לרכב שטח, והם MT, MS ו-AT. צמיגי MS מתאימים בעיקר לנסיעה בכבישי אספלט רגילים ומקנים אחיזת כביש מיטבית (וכדאי לזכור שלא מעט רכבי שטח לא באמת יורדים מכבישים אלה), צמיגי MT הם האופציה האידיאלית לרכבי שטח שנמצאים רוב הזמן בשטח, וזאת בזכות רמת עבירות מקסימלית (על חשבון אחיזת הכביש), ואילו צמיגי AT הם צמיגי "חצי חצי" – אחיזת הכביש שלהם סבירה (אבל לא מעולה) וגם רמת העבירות שהם מקנים סבירה (אבל לא מעולה). הבחירה בין 3 הסוגים היא כמובן עפ"י השימוש המיועד ברכב השטח מבחינתכם.

בנוסף מומלץ לבחון את גילו של הצמיג – צמיג שעבר פרק זמן משמעותי מאז שירד מפס הייצור, גם אם לא הורכב עדיין על מכונית, כבר החל להישחק, והוא ישמש אתכם פרק זמן קצר יותר (מומלץ להחליף צמיגים למכונית לכל היותר כשהם מגיעים לגיל 4), ועל כן גם אם מחירו נמוך יותר הוא לא בהכרח האופציה המשתלמת ביותר.

כדאי לזכור שמחירו של צמיג איכותי לרכב 4X4 נע בין 400-500 ש"ח לכ-1,000 ש"ח – מנעד רחב למדי שמצדיק מצד אחד גמישות בבחירת הצמיגים אבל מצד שני מומלץ להיצמד למותגים המובילים, שהרי אף אחד לא רוצה לגלות שהוא אולי חסך 200 ש"ח אבל שילם על כך ביוקר (למשל עם פנצ'ר באמצע מעבר נחל).

מיהן החברות הבולטות שמייצרות צמיגים לרכב שטח?

מישלין – מותג שהוא כמעט שם נרדף לצמיגים בזכות צמד האחים מישלין שהמציאו (עוד בסוף המאה ה-19) פטנט לתיקון מהיר של פנצ'רים ובעצם הפכו את הצמיגים למוצר להמונים. גם כיום צמיגי מישלין הם חדשניים ומצוינים, ובפרט זה המצב כשמדובר בצמיגי השטח של החברה.

ברידג'סטון – חברה יפנית שמפורסמת בזכות בקרת האיכות המחמירה המאפיינת את המפעלים השונים שלה ברחבי העולם, ובחדשנות המתמדת שלה.

טויו – עוד חברה יפנית, שידועה בהשקעות המשמעותיות שלה במחקר ופיתוח, כך שגם צמיגים לרכב שטח של טויו הם ערובה לאיכות גבוהה, מינימום שחיקה וגם נסיעה חרישית יחסית אפילו בתנאי שטח קשים.

הנקוק – צמיגים תוצרת דרום קוריאה שהפכו פופולריים מאוד במדינות רבות ברחבי העולם. מציעה מחירים זולים יחסית, כמובן לא על חשבון איכות הצמיגים.

פלקן – חברה יפנית צעירה יחסית (החלה לפעול ב-1983) אולם כבר הפכה לשם דבר ודגמים של צמיגיה זכו וזוכים במחמאות רבות מאנשי המקצוע בתחום.

דנלופ – ג'ון דנלופ היה זה שלמעשה המציא את הצמיג הפנאומטי (ב-1888) וגם כיום, אחרי שעברה לבעלותו של תאגיד אמריקאי מוביל, החברה שנושאת את שמו שומרת על חדשנות ומצוינות.

קונטיננטל – חברה גרמנית ששמה דגש רב על בטיחות ללא פשרות, אחיזת כביש מקסימלית וצריכת דלק מינימלית.

גודריץ' – אחד המותגים הוותיקים ביותר בעולם הצמיגים (מאז 1870). מתמחה בייצור סוגים שונים של צמיגים לרכבי שטח, כולל כאלה בעלי רמת עבירות גבוהה במיוחד.

גודייר – אחד מ-3 המותגים הפופולריים ביותר בתחום הצמיגין, ולא בכדי. בפרט מתאפיינים צמיגי גודייר (GoodYear) בעמידות גבוהה ובחדשנות מרשימה.

הדגמים המובילים של צמיגים לרכבי שטח

דגמים ספציפיים שכדאי לחפש במסגרת השוואת מחירי צמיגים לרכב 4X4 (וכמובן לקפוץ על ההזדמנות אם הם מוצעים במבצע) הם LTX A/T 2 של מישלין (שכפי שניתן להבין משמו הוא צמיג "חצי חצי"), ה-Open Country M/T של טויו (שכמובן מתאים לרכבי שטח שכמעט לא עולים על הכביש אלא חורשים ואדיות וגאיות ומטפסים על הרים) וה-RH06 של הנקוק. כמו כן רצוי להגיע למקום שמחזיק מגוון רחב במיוחד של צמיגים לרכבי שטח, כך שההמלצות של אנשי המקצוע שעובדים בו יתבססו על התאמה אידיאלית לצרכים שלכם ולא על שיקולים זרים.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך:
השוואת מחירי צמיגים בצמיגי זוארץ

4/5 - (2 votes)